Kluunschaatsen

Kluunschaatsen zijn speciale schaatsen voor natuurijs. Kenmerkend voor kluunschaatsen is dat je de ijzer eronder vandaan kan klikken waardoor je gemakkelijk kan klunen. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je de Elfstedentocht 2012 gaat schaatsen. Op de kluunschaatsen houd je het langer vol dan met gewone leren noren. Dit komt omdat de schaats meer stabiliteit geeft.

Er zijn verschillende soorten kluunschaatsen merken. Je hebt Salomon en Zandstra bijvoorbeeld. Allebei deze schaatsmerken geven hoge kwaliteit kluunschaatsen. Prijsklasse van deze kluunschaatsen varieert van 300 tot 650 euro.

Deze week is het prachtig schaatsweer en vele mensen rijden al op kluunschaatsen dit komt omdat het comfortabeler schaatsen is dan op leren schaatsen. Je zou eigenlijk een paar klapschaatsen voor de ijsbaan moeten hebben en een paar kluunschaatsen voor natuurijs. Wij gaan weer het ijs op!