Schaatsen

Schaatsen de leukste sport in de winter, wie is hier niet dol op!

Nederland schaatsland, in de prehistorie schaatsten de mensen al in Nederland. Dit is bewezen door gevonden Glissen, een glis is een primitief glijmiddel(eerste schaats) wat gemaakt is van dierlijke botten. De mensen toen der tijd gebruikten dit om sneller zich over het ijs te bewegen. Lees hier meer over de geschiedenis van de schaats.

Anno 21e eeuw is schaatsen al honderden jaren een populaire sport in Nederland. Er worden door de Nederlands ook vele medailles gewonnen bij oa; EK, WK en olympische spelen. Deze medailles zorgen ervoor dat de jeugd voorbeelden heeft, want in Nederland kun je goed leren schaatsen. Lees hier meer over wedstrijd schaatsen. Helaas laat de winter zich niet meer ieder jaar zien, waardoor sommige kinderen nog niet het echte natuurijs gevoel hebben kunnen genieten. Gelukkig zijn er nog steeds vele ijsbanen in Nederland waar dit wel mogelijk is gedurende het jaar.